FudbalItalija

,,De Rosi je lud za učenjem i pritiskom“

Svetska i italijanska javnost su ujedinjene u pozitivnom utisku da je Danijele De Rosi preporodio Romu i pokazao potencijal da bude ozbiljan trener u budućnosti. Sa tim se slaže i Miralem Pjanić, obasuo je komplimentima bivšeg saigrača.

– Sa njim sam proveo pet godina i očekivao sam da ću ga jednog dana videti u ulozi trenera. Srećan sam, on je prijatelj i cenim ga. Demonstrira svoj fudbal, a ja sam zadovoljan njegovim razvitkom. Sada dolazi teži deo, uspeti da se održi ovaj nivo. Uvek to ponavlja, ovaj posao je fantastičan, ali je lud za učenjem i pritiskom. Danijele poznaje klun, zna kako da dobro upravlja okolinom, a takođe i štampom. Čujem ga kako govori, zna kako to da uradi.

Paulo Dibala je imao fantastičan doček u žuto-crvenom delu Rima, kad je na terenu pleni fudbalskom magijom, problem su česte povrede, zbog čega postoji sumnja kod pojedinih ljudi na i oko Olimpika. Pjanić je sa njim igrao u Juventusu, i dobro zna koliko može.

– Paulo je jedan od igrača koje sam najviše voleo na terenu, među najboljima sa kojima sam igrao. On je među tri najbolja u ligi, stratosferski je igrač. On oseća fudbal, zna fudbal, razumeli smo se zatvorenih očiju. Roma sa Dibalom i bez njega, dva potpuno različita tima. Ne samo zbog golova, već i zbog prilika koje stvara. Njegovi pasovi nikada nisu dosadni, a izvodi ih zatvorenih očiju. Isto se govorilo o tehničkom kvalitetu i talentu kada je Roma imala Totija. Postojao je tim sa njim i bez njega. Nadam se da će vlasnici učiniti sve što mogu da ga zadrže. Često se čujem sa Paulom, veoma je zadovoljan Romom i Rimom.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet