FudbalItalija

De Rosi: Trebalo bi da idemo istim putem kao Atalanta

Roma je u razmaku od tri dana prokockala dve šanse da sudbinu o plasmanu u Ligu šampiona zadrži u svojim rukama. Bajer je izbegao poraz od njih u završnici revanša polufinala Lige Evrope, Atalanta ih dobila u Seriji A. Baš ova dva rivala igraće u finalu drugog po jačini takmičenja pod okriljem UEFA, mladi trener je upitan da li je nešto rekao Đanpjeru Gasperiniju pred meč koji bi mogao i njima da bude značajan.

– Gasperiniju ne treba moj savet, ali pre nekoliko dana sam rekao da ako postoji tim koji može da napravi probleme Bajeru, onda je to Atalanta. Ali u isto vreme, Atalanta mora da zna da će se susresti sa jakom ekipom, snažnom u svim linijama tima, kao što su i oni sami. Verujem da ne postoji bolji tim koji bi naterao Bajer da se namuči.

Vučica sada mora da se nada da Boginja kiksira u ligi ili osvoji Ligu Evrope, te im donese mogućnost da u Ligu šampiona uđu sa šeste pozicije. Danijele De Rosi to gleda malo šire, nada se da će projekat koji vodi zaličiti na ovaj iz Bergama.

– Trebalo bi da idemo istim putem kao Atalanta, godinama imaju kontinuitet. Mislim da počinjemo od boljeg temelja, jer pre nego što je stigao Gasperini, Atalanta je klizila između sredine tabele i donjeg doma. Bio je to dug projekat. Radili su na idejama i zahtevima trenera i posle nekoliko plasmana u Ligi šampiona, mogu sebi da priušte da potpišu jake igrače. Mi smo finansijski jak klub koji može da podstakne ovaj proces. Polazimo od jakog tima, koji mora da bude upotpunjen nekim karakteristikama koje nam nedostaju, što je istaknuto u ovakvim utakmicama.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet