FudbalItalijaTransferi

De Rosi: Trošićemo pametno, trebaju nam igrači koji imaju vatru…

Dve preostale utakmice u Seriji A i ishod finala Lige Evrope odlučiće da li će Roma naredne sezone u to takmičenje ili Ligu šampiona. U zavisnosti od toga formiraće se i budžet za letnje transfere, mada je svakako utisak da će biti zanimljivih poteza iz žuto-crvenog dela italijanske prestonice.

– Znamo da nam finansijski fer plej diktira mogućnosti u zavisnosti od prihoda, za sada nismo pričali o budžetu, ali želimo da trošimo pametno, a ne nužno mnogo. Postoji mnogo timova sa zanimljivim stilom igre, a koji ne troše sumanute količine novca.

Italijanska štampa uveliko iznosi tvrdnje ko je iz redova Vučice na prodaju, ko ide, malo manje se piše o potencijalnim pojačanjima. Danijele De Rosi je dobio pitanje ima li igrača koji se smatraju nedodirljivim pred naredni prelazni rok.

– Da, ali neću da kažem ko je to, ne bi bilo u redu. Neki igrači koje smatram nedodirljivim bi na kraju mogli da odu i obrnuto, drugi bi mogli da ostanu, a ja ću morati da ih nateram da igraju najbolje što mogu. Rano je još za priču o tome.

Mladi trener poručuje da će se postaviti onako kako je Romi potrebno, autoritativno, isto očekuje i od klupskog menadžmenta, sve sa ciljem da se dovedu fudbaleri svesni toga šta je potrebno jednom ovakvom klubu.

– Sada sam ovde ja, pre toga su bili Murinjo i Fonseka. Svako ima svoj način da napravi transfer politiku, ali konstanta je da smo uvek završavali šesti ili sedmi. Nešto treba da se menja, jak trener mora da se nametne, jasno istakne koga hoće, i jak klub mora da mu ispuni želje. Prvi uslov će biti glad, oni moraju da osećaju da je to najbolja stvar koja im se ikada dogodila. To nema veze sa vrhunskim igračima ili mladim igračima, trebaju nam ljudi koji imaju vatru… Motivisati ih i naterati ih da igraju najbolje što mogu je na meni. Treba nam glad i da oni budu jaki na terenu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet