FudbalLiga Evrope

De Rosi: U svakom meču nešto naučim

Uspela je Roma da nadoknadi dva gola zaostatka u Leverkuzenu, ne i da zadrži prednost. I oni su na svojoj koži osetili jedan od čudesnih Bajerovih povrataka u poslednje vreme, primili dva gola u završnici i učešće u Ligi Evrope završavaju u polufinalu.

– Bila je to herojska predstava, ali Leverkuzen je zaista jak tim. Mislio sam da su naši nastupi u obe utakmice bili dobri, nismo imali dovoljno udaraca na gol i ponekad to može da napravi razliku, ali momci su bili neverovatni. Pre samo dva dana davali smo sve od sebe do poslednje sekunde protiv Juventusa, opet večeras smo morali da guramo uz neverovatan fizički i psihički napor. Kada uspete da vratite sa 2-0 i priđete čudu, znajući da ih niko nikada nije pobedio ove sezone, boli nas videti da smo primili takav gol. To boli. Moramo da nastavimo dalje, da zadržimo ovaj duh i da odigramo poslednje utakmice u sezoni.

Ovo je bio sudar dva perspektivna trenera koji su stekli simpatije u fudbalskom svetu. Ćabi Alonso je već osvojio veliki trofej, njegov tim će igrati još dva finala, Danijele De Rosi tek treba da dostigne taj nivo, upitan je da li je nešto naučio iz ovog dvomeča.

– U svakom meču nešto naučim, to je novo iskustvo za mene, tek sam počinjao u Seriji B pre godinu dana. Mislim da je samo četiri ili pet trenera Rome igralo u polufinalu evropskog takmičenja, tako da sam ponosan na to. Moj rad nije ograničen na 90 minuta, već analiziram zašto nismo stigli do finala i po mom mišljenju to je zato što smo naišli na tim koji je objektivno bio jači. Uvek sam govorio da ćemo dati sve od sebe, pokušati sve što možemo i ako bi na kraju protivnici bili jači, rukovali bismo se. E, to se desilo, rukujemo se sa njima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet