MuškiRukomet

Đerona: Prvi put u našim životima se suočavamo sa nečim ovakvim

Reprezentaciju Srbije sutra očekuje start Evropskog prvenstva u situaciji koju diktiraju problemi sa virusom.

Situacija je teška, prvi put u našim životima se suočavamo sa nečim ovakvim. Prva nedelja je bila perfektna, radili smo izuzetno. Takođe, kada su se igrači vratili 2. januara bio je sjajan dan, ali posle toga je krenula ova noćna mora. Poslednjih osam dana je tako, nekim danima nismo imali dovoljno igrača za trening, bilo je dosta ljudi u karantinu, pravio sam sastanak preko ZOOM-a, iako smo u istoj zgradi, ali sam ja bio u svojoj sobi. Vodio sam trening mikrofonom, nije bila najbolja situacija. Najgore od svega je to što su neki od tih igrača još pozitivni, ali ima i onih koji su negativni ali još uvek imaju neke probleme.

Uprkos problemima, predaje nema.

Teško je za celu grupu, jer svaki kada se neko oporavi imamo novog pozitivnog, kao što je prethodnog dana bio slučaj sa Milanom Milićem i doktorom. Takođe, i drugi doktor koji je došao bio je pozitivan. Bilo je jako teško, ali moram da zahvalim svim igračima, jer smo i pored svega u poslednja tri dana pokušali da organizujemo najbolje moguće treninge. Naravno, sada ne tražimo izgovore, idemo tamo sa igračima koje imamo, borićemo se i dati 100 odsto svojih mogućnosti da ispunimo naše ciljeve. Ali znamo da to neće biti lako.

U istoj poziciji su naši igrači kao i Ukrajinci, prvi protivnik.

Situacije kao ova pomažu ti da porasteš kao tim. Odlazimo nespremni, bez ijedne prijateljske utakmice, ne znamo ništa o Ukrajini jer su oni promenili stil, zamenili mnoge igrače, a takođe ni oni nisu odigrali nijednu prijateljsku utakmicu. Ali situacija je takva kakva je, treba da budemo optimistični i damo najbolje od sebe.

Svi protivnici u grupi imaju svoje probleme.

Pokušaćemo sa slikom koju imamo iz prethodnih mečeva Ukrajinaca, sa informacijama koje imamo o njihovim individualnim kvalitetima. Biće prava prava enigma videti kako će igrati na prvenstvu. Mi moramo da budemo fokusirani na sebe, da igramo najbolju odbranu i budemo pravi u napadu, verujem da ćemo biti spremni za borbu sa njima. Posle toga ide Hrvatska, gledali smo poslednja tri meča koje su igrali, imaju dvojicu igrača sa koronom, ali i neke povrđene igrače. Imali su mogućnost da odigraju tri prijateljske utakmice i to je veoma dobro za njih. Znamo da su mečevi između Srbije i Hrvatske uvek specijalni, pravi derbiji, to će biti nešto drugačije. Verujem da ćemo, ukoliko budemo imali sreće i pobedimo Ukrajinu na startu, biti spremi za borbu i sa njima. Francusku smo videli protiv Nemačke, oni su imali sreće jel su imali pozitivne igrače na početku priprema, tako da su se oporavili. Mi smo imali pozitivne igrače na pripremama, što je jedan od najgorih scenarija. Najgore bi bilo da sada neko bude pozitivan, jer bi to značilo da neće učestvovati na turniru. Francuska je imala dve pripremne utakmice, mi smo nešto pripremili, ali smo pre svega fokusirani na Ukrajinu i Hrvatsku, a onda ćemo razmišljati o njima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet