MuškiRukomet

Đerona: Siguran sam da će momci dati sve od sebe

Veliki zadatak je ispred reprezentaciju Srbije, potrebno je da pobede Francuze sa minimum dva gola razlike kako bi prošli u narednu fazu takmičenja Evropskog prvenstva u rukometu.

Francuska važi za jednog od favorita za sovajanje, tako da zadatak neće biti lak, a treba verovati u ove momke, kao što veruje i selektor Toni Đerona koji se oglasio pred utakmicu.

“Moramo da se fokusiramo na meč sa Francuskom, ali smo ovog jutra iskoristili priliku da pogledamo video i analiziramo greške od subote, mislim da je to važno. Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Nemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provera. Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno. Sada već pripremamo analize za Francusku i radićemo na detaljima igre i pokušati kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu pre godinu dana i da pobedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja”

“Igrače koji su imali veliku minutažu, kao što su Pešmalbek, Marsenić, Kukić pokušaćemo da oporavimo, to je što se tiče fizičke pripreme. Ali psihološki momenat je najvažniji. Ne smemo zaboraviti da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom pre godinu dana. Posle toga su dobro igrali Svetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vreme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom posle dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu. Iako neki igrači nedostaju, od početka priprema do same utakmice imali smo iste igrače u trenažnom procesu i mogli smo normalno da radimo. Sada je problem što iz dana u dan pravimo izmene sa igračima, neki odlaze, drugi dolaze ali nemaju vremena da treniraju sa grupom. Situacija je jednostavno takva, ali siguran sam da će momci, ceo tim dati sve od sebe

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet