FudbalItalijaOstale lige

Dibala: Sviđa mi se saudijska liga, ali sebe vidim u Romi

Očigledno je da je Danijele De Rosi uneo pozitivne promene u igru Rome, o čemu je govorio i jedan od njihovih najboljih fudbalera za Kalčomerkato.

– Bio je ikona Rome kao igrač i sada je potpuno posvećen svojoj novoj ulozi. On prenosi svoje ideje i zaista je uzbudljivo raditi sa njim. Želim da dam sve od sebe za ovaj tim i za navijače koji su me dočekali na neverovatan način. Voleo bih da napravimo pravi rezultat i da ove godine dođem do Lige šampiona.

Žoze Murinjo je bivši na Olimpiku, ali je ostavio značajan trag, potvrđuje Paulo Dibala svojim utiscima o ovoj saradnji.

– Rad sa Murinjom je bio uzbudljiv i predstavljao je za mene priliku za rast. Reč je o treneru koji je uradio mnogo u svojoj karijeri, bez sumnje je iskoristio svoje iskustvo i pomogao mi da napredujem kao igrač.

Malo, malo pa se provuče da bi Argentinac mogao da napusti Đalorose, iste spekulacije su tu i za leto pred nama.

– U ovom trenutku razmišljam o sledećoj utakmici, a onda ćemo videti šta će biti. Ali igram za Romu i vidim sebe u Romi.

I Dibala je među onima na koje su se nameračili saudijski klubovi, nema sumnje da će mu ponovo pokucati na vrata.

– Rast saudijske lige u poslednje dve godine je neverovatan, kako po igračima i klubovima, tako i po kvalitetu igre. Gledao sam nekoliko mečeva na TV-u i bio sam impresioniran i nivoom igre i strašću navijača, sa stadionima uvek punim. Fudbal zaista vole mlađe generacije. Štaviše, mnogi moji zemljaci igraju tamo i često o tome govore pohvalno. Igranje Superkupa u Saudijskoj Arabiji je za mene očigledno bilo novo iskustvo. Nikada nisam bio u Saudijskoj Arabiji i bilo je to veoma pozitivno iskustvo. Već me je pogodila strast navijača prema fudbalu i njihova posvećenost sportu. Ali trenutno igram za Romu, i zamišljam sebe u Romi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet