KošarkaSrbijaVESTI DANA

Direktor KLS: Partizan ima pravo žalbe

Direktor Košarkaške lige Srbije, Aleksandar Grujin govorio je o potencijalnom izostanku Partizana iz domaćeg prvenstva i treću godinu zaredom.

Partizan, Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar, koji nisu dobili dozvolu Komisije KLS, imaju pravo žalbe Košarkaškom Savezu Srbije, tačnije Upravnom odboru KSS. Dakle, dobijanje dozvole za igranje u KLS za spomenutih pet klubova, među kojima je, dakle i Partizan, sada je u nadležnosti KSS„, – poručuje za Sport klub Grujin.

Iako nije predao potrebnu dokumentaciju KSS-u, Partizan je uredno izmirio dugovanja na ime izrečenih kazni za neigraje u KLS-u prošle i ove godine.

Iz tog razloga nije poznato na ime kojih trenutnih dugovanja Komisija Košarkaškog saveza, na čelu sa predsednikom Jugoslavom Jevtovićem, nije uslišila molbu Partizana da nastupi u prvenstvu sledeće sezone. 

„Partizan je, kao i svi klubovi KLS, dobio poziv da podnese zahtev za dobijanje dozvole za sezonu 2023/24. i dostavi svu neophodnu dokumentaciju, imao je, naravno, tu obavezu kao i ostali učesnici. Nažalost, nije ispunio sve propisane uslove, kao ni Sloga, Sloboda, Radnički  i OKK Novi Pazar“ – jasan je Grujin.

Partizan sprema žalbu, a Grujin se nada da će sve prepreke biti otklonjene i da će sve ekipe dobiti pravo nastupa iduće sezone.

Svakako da Partizan i preostala četiri kluba, koji nisu dobili dozvolu, imaju pravo žalbe. Videćemo kakav će ishod da bude, odnosno koju odluku će da donese Upravni Odbor  Košarkaškog saveza Srbije, nadam se da će klubovi ispraviti sve nepravilnosti, odnosno izvršiti svoje finansijske obaveze i da će odluka Upravnog Odbora  biti pozitivna za sve navedene klubove„.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet