ATPTenis

,,Đoković bi verovatno mogao da igra do 55. godine“

Lora Robson spada među one koji nisu naročito zabrinuti zbog načina na koji je Novak Đoković odigrao Australijjan open.

– Kada postavite letvicu tako visoko, postoji samo jedan put. Prema njegovom priznanju posle meča polufinala, bio mu je to jedan od najgorih slemova u poslednjoj deceniji. Kada osvojite jedan turnir deset puta i odigrate 100 mečeva tamo, u ljudskoj prirodi je da odigrate ponekad slabo. Tako da nema nekog razloga za alarm. On je i dalje favorit na koji god turnir da dođe.

Srpski teniser nije bio energetski na uobičajenom nivou, zbog toga je i uzeo pauzu pre turnira u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Novaku je potrebno da se odmori pred Indijan Vels i Majami, jer on je najbolji na tvrdim podlogama, on na va dva turnira uvek igra dobro. Nije katastrofalna stvar ni na koji način izgubiti od Sinera, ili pre toga od De Minora. Nema se šta tu mnogo pročitati. I dalje je najbolji na svetu, osvaja sve. Stvar je samo u tome što dolaze neki mladi igrači i imaju veru da sada, što pre nije bio slučaj, mogu da ga pobede u tri dobijena seta.

Svi se pitaju koliko će još Đoković trajati na velikoj sceni, ali Robsonova je uverena da ima još izazova pred njim.

– Ne sme sebi da dozvoli da ima dane kada je na 50 odsto, jer ljudi nisu verovali da kogu da ga dobiju kada je na sto odsto. Čak i kada je imao za nijansu slabiji dan nisu mogli to da iskoriste. Sada mogu, ali kada se neko u njegovim godinama kreće tako dobro ne bih bila zabrinuta previše. On je jedan od onih momaka, sportista koji bi verovatno mogli da igraju do 55. godine.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet