ATPTenis

Đoković: Dečak u meni želi da nastavi, ali sam i otac…

Bez obzira na ono što mu se desilo u ovoj zemlji, najbolji svetski teniser voli da boravi u Australiji i drag je gost tamošnjih medija, te je još jednom sumirao prethodnu godinu ovom prilikom.

Jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Da smo osvojili Dejvis kup, verovatno bih rekao i najbolja. Sada je druga, odmah iza 2015. ili 2011. godine, i tada sam osvojio tri slema i mnogo turnira. Ciljevi su uvek veoma visoki, ali očekivati da sa 36 godina mogu sve to da postignem… Ne znam da li sam očekivao da osvojim tri slema i da igram još jedno finale, ali sigurno se uvek spremam za tako nešto kada pravim raspored na početku sezone. Bila je neverovatna godina. Počeo sam dobro u Australiji, kao i većinu sezona. Kada se tu osvoji trofej, to daje dodatni vetar u jedra, odmah se osećaš bolje u vezi sa celom godinom.

Uskoro počinje Australijan open, Novak Đoković je rekao da nema konkretne planove nakon prvog grend slema u sezoni, ima okvirne, četiri najveća turnira i Olimpijske igre, o svemu ostalom će odlučivati u hodu.

Biću iskren, tu sam podeljen. Uvek je deo mene, onaj dečak koji obožava tenis, zna samo za tenis i koji mu je posvetio ceo život. Taj dečak i dalje želi da nastavi. S druge strane, otac sam dvoje dece, daleko sam od porodice… Svaki put kada putujem na duže, to mi slama srce. Uvek razmišljam o tome koliko dugo bi trebalo da igram, koliko turnira da igram, da li je vredno toga… Počeo sam ovu godinu uobičajeno – došao sam rano u Australiju, volim da igram ovde, ovde sam pravio najveće uspehe u karijeri na grend slem nivou. Posle toga, zaista ne znam. Obično imam jasan raspored gde želim da igram, šta su ciljevi – sada znam da su to slemovi i Olimpijske igre, ali osim toga, nemam pojma koje turnire ću igrati ili neću igrati. I dalje sam gladan, i dalje želim da se nadmećem, i dalje mogu da trčim satima, ali sada je više do emotivnog aspekta – šta je prioritet? Tenis je bio prioritet više od 20 godina, u stvari 30 godina, ne želim da propustim previše trenutaka sa svojom decom.

Srpski as još uvek ne planira da okači reket o klin ali zna kakvo bi voleo da mu bude nasleđe jednog dana kad se to desi.

– Dobro pitanje. Voleo bih pre svega da budem zapamćen kao neko ko je upotrebio svoju platformu, status i uticaj vrhunskog igrača, da pomogne da se poboljšaju tenis i životi kolega tenisera. To mi zaista daje energiju da nastavim… To mi je jedna od velikih želja. Naravno, voleo bih i da budem zapamćen kao neko ko je posvetio ceo život tenisu, igrao sa srcem i sa petljom, i ko je ostavio sve što ima na terenu. Nadam se i da sam inspirisao mnoge mlade ljude da se uhvate reketa. I još nekoliko drugih stvari.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet