ATPTenis

,,Đoković je na trećoj bazi, zaputio se kući, ali može još da osvaja“

Teniski svet je najpre bio iznenađen odlukom da se rastanu Novak Đoković i Goran Ivanišević, potom se prešlo na debatu ko će biti novi trener, da li je potreban, šta se htelo postići time. Rik Maći ne veruje da bi bilo ko mogao nešto ozbiljnije da utiče na nastupe srpskog asa u ovim godinama.

– Trenutno, ne verujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova i tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, Novak je na trećoj bazi. On se zaputio kući. Ne verujem da trener može da donese veliku razliku. U redu je ako su u pitanju male, suptilne stvari, koje vas mogu dovesti do nečega, jer se radi o ključnim momentima, posebno u muškom tenisu. Poznajem momka kog je izabrao za trenera. Oni se vraćaju u neko prošlo vreme i na kraju svega on je taj koji povlači okidač. Tako da sve zavisi od njega i ako ostane zdrav, mislim da može do još nekoliko grend slem titula.

Endi Rodik je nedavno govorio kako je nezahvalno sada biti trener teniseru koji je osvojio sve što je srpski as. Čuveni trener je upitan šta bi on savetovao Đokoviću, da je u toj ulozi.

– Pre svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, deci, odraslima i želim to da radim.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet