ATPTenis

Đoković: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh

I nakon završetka učešća na Australijan openu, tamošnji mediji su se utrkivali za intervju sa srpskim teniserom, gde je još jednom podsetio na uslove u kojima je odrastao.

Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis.

Priznaje Novak Đoković da je bombardovanje ostavilo traga i da se neke traume jave kada se misli podsvesno vrate natrag.

Ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet, jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije prijatno, to je verovatno trauma, ali je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč.

Druga strana medalje je da su pomenute okolnosti pomogle izgradnji mentalne čvrstine, ojačale duh, probudile inat.

U Srbiji postoji jedna izreka – možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja uradio? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet