ATPTenisVESTI DANA

Đoković: Naravno da ću navijati za Partizan kad predstavlja Srbiju, Željka poštujem i volim

Pre početka Završnog mastersa u Torinu najbolji tenser sveta dao je veliki intervju za Večernje novosti gde je dobar deo posvetio rivalstvu između Crvene zvezde i Partizana.

– Odrastao sam igrajući za Teniski klub Partizan, mnogo trofeja sam osvojio s njim, ali sam navijao za Zvezdu. Tako sam, jednostavno, izabrao na početku svog života, ali to ne znači da mrzim Partizan ili da ću da vređam igrače, njihove porodice, upravni odbor, stručni štab i tako dalje. To su stvari koje ne smeju da postanu normala, a nažalost postale su, i mi kao društvo moramo da se zapitamo zašto je to tako. Da li je normalno da dvadeset hiljada ljudi, da li Partizanovih ili Zvezdinih navijača, ili bilo čijih drugih, vređa nekoga konstantno tokom cele utakmice? Meni to uopšte nije normalno i ne želim da vidim svet na taj način.

Razume Novak Đoković rivalstvo, ne i ekstreme, njemu nije nepojmljivo da navija za rivala kada igra sa protivnicima van Srbije, što je često činio i uživo.

– Pa to su naši ljudi, Srbi, čoveče! Došli smo do takve neverovatne podele. Iste smo nacionalnosti, svi smo iz istog naroda, i nepojmljivo mi je da ne možeš da podržiš nekoga ko dolazi iz tvoje zemlje, tvog naroda i predstavlja tvoju zemlju. Da, to jeste ljuti rival, najveći rival, ne podržavam, naravno, ja Partizan kada igra protiv Zvezde, ali ako igraju u Evroligi, i predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način u sportskom smislu, zašto da ne ne? Naravno da ću navijati za njih, pogotovo što im je sada trener veliki Željko Obradović, koga jako cenim, poštujem i volim.

Autor: K.S.

3 Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet