ATPTenis

Đoković: Ne igram baš najbolje i ne osećam se najbolje

Branilac titule na Australijan openu je teže došao do trećeg kola nego što se to očekivalo od meča protiv Alekseja Popirina.

Ne igram baš najbolje i ne osećam se najbolje, to je frustrijuće s vremena na vreme, pravim greške koje su nekarakteristične za mene. Igram protiv igrača koji veruju da će pobede, znaju šta rade i to im dobro ide. Oba meča odlučena su u trećem setu. On je promašio od 30:40 i propustio brejk loptu, odigrao sam taj-brejk dobro. Posle toga se promenilo u moju stranu. Da li mogu da budem zadovoljan? Sa pobedom da, sa igrom ne. Moram da prihvatim kako jeste, nadam se da će u nastavku da bude napretka u igri i osećanju.

Istorija sudara sa publikom je dopunjena novom stranicom danas, Novak Đoković je upitan da prokomentariše sukob sa pojedinim navijačima u četvrtom setu.

Ne želite da znate. Dosta toga mi je rečeno, pogotovo iz tog ugla. Tolerisao sam tokom meča, ali posle jednog poena sam mu rekao da siđe i kaže mi to u lice. Nije imao hrabrosti da siđe i kaže mi… Ako si žestok, siđi i reci mi. Ostalo mu je samo da se izvini. NIsam baš čovek za takve momente, bio sam „ravan“ tokom drugog i parče trećeg seta. Posle sam dobio intezitet koji sam želeo. Neću da sedim i da kažem „sve je okej“. Nije sve dobro. Prihvatam nešto što jeste, neću da tolerišem kada neko pređe liniju. Ljudi popiju nekoliko pića, to verovatno utiče kako se ponašaju. Žele da se zabave, nisam nikada pitao da neko izađe sa stadiona. On je platio kartu, može da priča šta hoće i da radi šta hoće. Ali kada je bilo ovako, ako ima nešto da mi kaže, neka siđe i neka mi kaže.

Protivnik srpskom asu u trećem kolu je Tomas Martin Ečeveri, pobede nad iskusnijim protivnicima su dovoljno upozorenje.

Nisam video kako je igrao, ali je dobio dva meča protiv Monfisa i Marija. Rezultati su impresivni, igra verovatno tenis života na betonu. Na terenu će biti težak protivnik, obojica želimo da pobedimo. Napredovao je na betonu, moram da budem spreman za to.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet