ATPTenis

Đoković: Teško je sada i reći ko me je voleo više, ko manje

Sada kada Ben Šelton u delu javnosti ima etiketu ,,arogantnog klinca“, srpski as se prisetio vremena kada je njemu bivala nalepljena.

Dobro pitanje. Znam zasigurno da se Federeru nije dopadalo moje ponašanje na početku. Nije mu leglo. Ne znam za druge. Pretpostavljam da nisam bio omiljen tip nekim momcima jer se nisam plašio da kažem da želim da budem najbolji na svetu. Bio sam malo – ne malo – bio sam samouveren. Osećao sam da imam igru da potkrepim te reči. Ali nikad mi nije manjkalo poštovanja prema kolegama. Pred početak meča ili posle meča, uvek bih pozdravljao protivnika. Poštovanje je nešto što uvek mora da postoji prema kolegama, bez obzira na to šta se dešava. Naravno, na terenu, u žaru borbe, svašta može da se desi. Ali dobro, bilo je to pre 20 godina. Teško je sada i reći ko me je voleo više, ko manje. Jednog sam imenovao, za ostale se ne sećam.

Kako sam kaže kritike je podnosio na različite načine, neke je prihvatio, neke su mu koristile kao pogonsko gorivo.

Samo su mi davale gorivo. Mislim, ako bih pogrešio, izvinio bih se, priznao, digao ruku, izvinio se, štagod. Ali ako je kritika bilo bez posebnog razloga onda bih samo nastavio u tom istom pravcu i to je to. Znao sam i tada, znam i sada da ne možeš svima da se dopadneš. Ne može svima da se svidi ko si, kako igraš, kako se ponašaš, kako govoriš. To je normalno, svi smo različiti.

Podvukao je Novak Đoković da nema problema sa samopouzdanjem mlađih, pod uslovom da to ima granicu.

Ne smeta mi samopouzdanje. To je sjajno. Moraš da veruješ, apsolutno podržavam mladog igrača da izađe na teren, kao Prižmić protiv mene pre neki dan, kao što Šelton radi, i da izazove i najbolje na svetu. Nemam problem s tim. Ali naravno da postoji neka nevidljiva granica, neko prihvatljivo ponašanje prema drugom igraču. Ako pređeš tu granicu onda postaje iritantno. Tada reaguješ ili ne reaguješ, svejedno. Ali jesam za mlade igrače koji pokazuju samopouzdanje i igovore o tome, samo uvek uz poštovanje prema starijim momcima na turu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet