ATPTenis

Đoković: Zadovoljan sam početkom, ide u pozitivnom smeru

Branilac titule uspešno je sinoć započeo ovogodišnje učešće na Rolan Garosu maksimalnim rezultatom savladašvi Pjera-Igoa Erbera. Zadovoljan je prvim nastupom, ali i oprezan, i dalje ne razmišlja od prvog narednog duela.

– I dalje ostajem pri onome što sam rekao na prvoj konferenciji. Monte Karlo, Rim, Ženeva, igrao sam sjajno prve mečeve, a drugi i treći bili su drugačiji. Mislim da sam odigrao čvrsto, dobro, ali ne uzbuđujem se. Mogao sam bolje na riternu, ali treba i odati priznanje njemu, sjajno je servirao, kik servis mu je odličan, čitao je i moje pozicije, vešt je. Pobeda u tri seta, igrao sam dobro kada je bilo najpotrebnije, bio sam fokusiran. Zadovoljan sam početkom, ide u pozitivnom smeru.

Dobra vest je da se Novak Đoković pre svega dobro oseća u Parizu, pa opet, i u tom pravcu je podvukao da je oprezan – grend slemovi su mu velika motivacija, sačekaće da vidi kako se ponaša kod ozbiljnijih prepreka.

– Ovde uživam više nego na bilo kom drugom turniru ove godine, ne računajući Australiju, a i tamo sam se borio sa preprekama u smislu kako se osećam. Ipak, ovo je sam jedan meč. Jesam bio prisutan, zadovoljan sam ponašanjem i mentalnim sklopom na terenu, stezao sam pesnicu… Ali, gde čovek tako da se oseća ako ne na slemu? Zbog slemova ustajem iz kreveta – kada idem na trening, razmišljam šta mogu na slemovima.

Ove godine se odlično oseća, i prethodnih, međutim, ranije nije bilo tako, turniri na šljaci, pogotovo oni najveći, nisu mu bili najjača strana u negdašnjim danima.

– Tako sam se u toku karijere osećao. Ubedljivo najteži mečevi ovde, pogotovo protiv Nadala, iscrpljujuće fizički, uvek poteškoće neke, dok nisam osvojio. Za mene je ovaj turnir najveći izazov, pogotovo kada nisam u formi i nivo samopouzdanja nije tako visok, pa ulaziš u mečeve sa sumnjom i oprezom hoće li stvari krenuti kako želiš. Mislim da je suma sumarum današnjeg meča pozitivan. Ako gledamo moje rezultate na Rolan Garosu, osvojio sam dva puta od poslednje tri godine, a pre toga samo jednom. To je prilično interesantno. U poređenju sa drugim turnirima na šljaci, ovde se uvek najbolje osećam. To i jeste cilj, to sam mnogo puta ponovio.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet