KošarkaSrbija

Đorđević: Bogdanović je pravi lider

Uskoro će se fokus košarkaške Srbije u potpunosti prebaciti na reprezentativne teme i Olimpijske igre. Bivši reprezentativac i selektor naše zemlje je u intervjuu za Meridian sport izneo očekivanje da se i iz Pariza donese medalja.

– Mislim da imamo veliku, veliku šansu da ovu fantastičnu medalju iz Manile krunišemo još jednom, koja god bila. Za mene je uvek svaka medalja uspeh. Kao što sam rekao kad sam preuzimao reprezentaciju Srbije, tako i sada bez imalo stavljanja nekog tega na igrače i stručni štab smem da kažem da mi treba uvek da idemo na medalju. Jako je značajno za srpsku košarku da se potvrdi niz dobrih rezultata na velikim takmičenjima. To je ujedno i potvrda kvalitetnog rada, dobre selekcije, dobrih momenata igrača i njihovog individualnog rasta, ne samo kroz brojke, nego i kroz ugovore koje oni mogu da ostvare.

Neki su već potvrdili da će se odazvati pozivu Svetislava Pešića, druge čekamo. Aleksandar Đorđević podvlači da je tim uvek ispred pojedinaca, i kao lidera ove generacije izdvaja Bogdana Bogdanovića.

– Pojedince treba staviti u kolektiv. Nekad je situacija kao prošlogodišnja kad je Jokić odlučio da ne igra, dovela do toga da Milutinov iskoči u fantastičnoj roli. Potrefilo se da su svi igrači na svojoj poziciji dobijali uloge i izuzetno ih dobro obavljali. U trenucima kad se dolazi do medalja hemija je jako bitna. Ne 12 igrača koji su najbolji, već 12 igrača koji se najbolje uklope… Ne mogu svi da igraju, petorica igrača su na terenu, moraju da imaju određenu koheziju i saradnju. Do toga treba uvek doći i to su bitne stvari za sklapanje ekipe. Pešić ima izuzetno iskustvo u tome i mislim da će uspeti da napravi najbolju moguću ekipu. Ko će igrati, da li će neko odlučiti da preskoči akciju, to u ovom trenutku ne možemo da znamo. Ali sigurno znamo da je liderska pozicija Bogdanovića nama mnogo, mnogo donela. Njegovo sazrevanje, požrtvovanje, opsesija košarkarskim rezultatima i igrom na pravi način, sigurno je veliki plus za reprezentaciju Srbije. U njemu vidim pravog lidera.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet