KošarkaSrbija

Dobrić: To što Aleksa donosi, retko ko ima u sebi

Srebro na prošlogodišnjem Mundobasketu je i dalje sveže u sećanju košarkaškog dela nacije, još više način igre i timski dug kojim se do njega došlo.

– Ekipa je izgledala odlično na prvenstvu i pre svega smo izgledali kao tim. Nije bilo individualaca i nije bilo previše ega. Imali smo vođu, Bogdana Bogdanovića, a mi ostali smo radili šta je bilo neophodno da dođemo do pravog rezultata. To je moje gledište i to je pravi način kako reprezentacija treba da izgleda. Stvarno smo pokazali, da iako nismo bili najjači na papiru, da možemo da igramo i sa najjačim reprezentacijama na svetu.

Na klupskom nivou rivali, na reprezentativnom saigrači, Ognjen Dobrić je u intervjuu za Basketballsphere ispričao kakav je uticaj na ceo tim imao Aleksa Avramović na primeru utakmice protiv Kanade.

– Aleksa je bio spreman na sve da tu utakmicu prelomi na našu stranu. Da li će dati 100 odsto, nije se dovodilo u pitanje. Znali smo da kad on uđe na teren, da se menja celokupna energija naše ekipe i da to što on donosi retko ko ima u sebi. Da nije bilo njega, u mnogim situacijama, ekipa bi drugačije izgledala. Ta energija koju on ima u toj reprezentaciji niko nije imao. Njemu nije bilo važno da li će dati pet poena, dvadeset ili se neće ni upisati. Znao je koji mu je posao i bio je posvećen tome maksimalno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet