Projekti

Doček ,,srebrnih” košarkaša, članova srpske reprezentacije

Na Gradskom trgu u Čačku organizovan je doček članova srpske košarkaške reprezentacije iz Čačka koja je zauzela drugo mesto na Svetskom prvenstvu održanom na Filipinima. Nakon toga srebrne momke primio je gradonačelnik Čačka sa svojim sradnicima. Oduševljeni su kažu dočekom sugrađana i obećavaju dobar plasman i na predstojećoj Olimpijadi.

Oduševljenje, euforija , spektakl na Gradskom trgu u Čačku za najbolje srpske košarkaše, a rodom iz Čačka. Radovali su se i mladi i malo stariji , ponosni na Aleksu Avramovića, Feđu Sretenovića i Marka Marinovića, jer su osvetlali obraz i potvrdili da Čačak zasluženo nosi epitet grada košarke odakle su najbolji igrači. Mladi Aleksa oduševljen je dočekom, zahvalio se građanima, gradu i gradonačelniku i rekao da će taj događaj pamtiti čitavog života . ,,Ovo su prelepi trenuci koje smo mi zaslužili nekim odnosom i zalaganjem i na kraju rezultatom koji smo postigli na Svetskom prvenstvu u koje smo duboko verovali. Znali smo da smo jedna dobr a grupa ljudi, košarkaša i verovali smo u svoj uspeh od samog strta. Spojila nas je ta povreda Boriše Simanića“, rekao je između ostalog Avramović.

O dočeku poput današnjeg u Čačku sanjali su i pomoćni trener reprezentacije Marko Marinović i kondicioni trener Feđa Sretenović. Još uvek sređuju utiske sa Šampionata. Marinović je iskren i kaže da su osećali veliki pritisak javnosti +, ali su se trudili da pomognu igračima. ,,Nadam se da su ljudi shvatili poruku koju smo mi imali od početka na čelu sa trenerom Pešićem. Od je izgurao taj njegov sistem koji je dokazao unazad godinama. Još jednom je dokazao da je najveći trener kod nas. Najveća stvar je kako je Pešić rekao što su ti momci dokazali da su mnogo dobri drugari“, rekao je Marinović.

Kondicioni trener Feđa Sretenović još jednom je podsetio na tešku povredu saigrača Boriše Simanića koja ih je još više ujedinila na Šampionatu kada su se svi borili koliko su mogli da pomognu kolegi. ,,Podrška navijača iz zemlje je neopisiva“, rekao je Sretenović. Za legendu čačanske košarke Radmila Mišovića isplatio se trud srpske ekipe u koju su mnogi sumnjali. Samo su primenili pravila koj a se traže u košarci: ,,rad, red i disciplinu“, rekao je Mišović. ,,Čačak je zaslužio da ima svoje heroje koje je uvek imao. Mi smo imali 52 reprezentativca, sad aje Aleksa 53. Ja ne mislim da ima bilo koji grad u Srbiji da je toliko igrača dao u košarci. Ta tradicija koju Čačak ima uvek se isplati“, reči su Mišovića.

Na prijemu u kabinetu mladi Aleksa Avramović predao je gradonačelniku majiću sa Šampionata. ,,Ponosni smo uspehom naše reprezentacije ali i našim Čačanima“, rekao je gradonačelnik i podsetio na 100 godina košarke u Srbiji , a 78 godina košarke u Čačku.

Čačak je ponosan na čitavu reprezentaciju, naročito na članove tima iz Čačka: Aleksu, Marka i Feđu. Do odlaska u Pariz na Olimpijadu naredne godine vicešampioni se vraćaju svojim redovnim obavezama. Aleksu Avramovića je zapamptio čitav svet po sjajnoj igri na prvenstvu , ali i zato što se rasplakao zbog povređenog Boriše koji je ostao bez bubrega.

Aleksa je igrač KK Partizan i već naredne sedmice igraće Super kup u Podgorici sa svojim matičnim timom.

AUTOR: Gordana Rajičić

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet