ATPTenis

Đoković: Dobar ulazak u meč znatno olakšava stvari

Srpski duel u trećem kolu Vimbldona pripao je iskusnijem koji je maksimalnim rezultatom savladao Miomira Kecmanovića.

– Imao sam veoma dobar start, kao u prošlom meču. Poznajem Kecmanovićevu igru, dosta treniramo zajedno. Nikada se nismo susreli na travi. Očigledno to nije njegova omiljena podloga. Napravio sam dobar plan, znao sam šta je potrebno da uradim. Dobar ulazak u meč znatno olakšava stvari. Prvi set sam odlično odigrao, a taj nivo sam uglavnom održao tokom celog meča. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan.

Prisutni novinari konstatovali su da se Nadal slabo kreće zbog rizika od kovida i pitali Đokovića da li je i on u sličnom režimu.

– Uglavnom sam na teniskim terenima i kod kuće sa porodicom. Ni ja ne izlazim previše, mada sam posetio grad nekoliko puta pre nego što je turnir počeo. Nisam previše zabrinut, da to tako formulišem. Trudim se da ostanem zdrav, koncentrisan i da igram turnir. Ne mislim o vremenskim uslovima ili o tome da li ću da ‚zakačim‘ kovid. Trenutno ne razmišljam o tome. Ipak, za sve nas je veoma bitno da budemo oprezni, posebno zbog svega kroz šta smo prošli u poslednje dve godine.

Protivnik u narednoj rundi biće mu Tim van Rijthoven.

– Gledao sam njegovih nekoliko mečeva ovde, kao i u Holandiji, na ATP turniru koji je osvojio. O njemu se govori na Vimbldonu. Još nije izgubio meč od početka sezone na travi, što je prilično impresivno za nekoga ko nije tako visoko rangiran i nije osvojio ATP meč pre tog u Holandiji. Impresivan je način na koji je trijumfovao. Bilo mu je prilično komotno u finalu protiv Medvedeva. Poznajem njegovog trenera Igora Sejslinga, njegova majka je iz Srbije. Dugo se poznajemo, ista smo generacija. Odrasli smo igrajući juniorske turnire, pre neki dan smo razgovarali. Ipak, Tima ne poznajem dobro. Kao što sam rekao, pratio sam njegove mečeve u poslednjih nekoliko nedelja. Analiziraću ga i nadam se da ću biti u prilici da i protiv njega startujem kao u poslednjih par mečeva.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet