ATPTenisVESTI DANA

Đoković: Meni su pravila bila jasna i ja sam ih poštovao

Srpski teniser je gostujući na nacionalnoj televiziji rekao da ima nameru da u budućnosti ponovo zaigra na Australijan openu.

– Želim da se ponovo vratim tamo i igram na Rod Lejver areni. Mnogo lepih stvari na profesionalnom i privatnom planu sam doživeo tamo. Uprkos svemu što se desilo, imam sjajnu konekciju sa Australijom.

Đoković je prokomentarisao i svoju prepisku sa Medvedevim neposredno posle finala Australijan opena.

– Medvedev mi je poslao poruku 45 minuta nakon završetka finala. Sadržaj te poruke je privatna stvar, između nas dvojice, ali je bio u tonu obostrane podrške.

Dotakao se još jednom odluke da odbije pasoš Velike Britanije.

– Ne žalim za tim, baš naprotiv, veoma sam zadovoljan odlukom koju sam doneo. Uvek podsećam sebe na način na koji sam odrastao, zbog toga više cenim ono što imam sada.

Ponovo je priznao skorašnju grešku.

– Znam da je bilo sebično od mene da uradim taj sporni intervju za L’Ekip. Greška koje sam svestan. Takođe sam svestan da mi neće svi oprostiti tu grešku i razumem kritike. Imam svoje razloge zašto sam pristao da uradim taj intervju. Sa novinarem se poznajem dugi niz godina, on je duže u tenisu nego ja, on je jedan od najuglednijih sportiskih novinara i ta nagrada mi jako znači. Saznao sam da sam potzivan dan pre, razmišljao sam šta da radim, odlučio kako sam odlučio, imao masku, držao distancu osim kada sam se slikao, bio sam udaljen nekoliko metara. Srećom, niko se nije zarazio. On je potvrdio da sam poštovao distancu i imao masku, ali sve kada se uzme u obzir, priznajem da je greška.

Sporan je bio i odlazak na dodelu nagrada.

– Zbog vesti o košarkašu Barselone, sledeći dan sam uradio brzi test tog istog dana i narednog dana pred događaja sa decom. Antigenski test je bio negativan i zato što sam bio asimptomatičan uručio sam nagradu deci. Čekao sam rezultate pcr testa, koje sam dobio i video nekih sat-sat vremena i po nakon događaja sa decom. Naravno da ne bi sebe i njih stavio u tu poziciju da sam znao da sam pozitvan.

Kako sam kaže, bio je spreman da preskoči odlazak u Australiju ako ne bude mogao da ode tamo po pravilima, što je i pokušao.

– Bio sam spreman da ne idem u Australiju dok se nije ukazala mogućnost da mogu da dobijem izuzeće. Dva nezavisna medicinska panela su analizirali dokumentaciju koju smo anonimno priložili. Više od 20 izizeća je uručeno, a što se tiće mog, nevakcinisan status i skorašnja infekcija korona virusa i nivo antitela koji je prihvatljiv. Nas je imalo troje. Hrvatski trener i češka teniserka, oni su ušli u Australiju. Nije bilo problema. Onda se odjednom stvorio problem kada sam ja došao, pa je i njima poništena viza. U ovakvim situacija kada je svetska pandemija, pravila su ista za svakog. Meni su pravila bila jasna i ja sam ih poštovao. Nisam ni u jednom trenutku koristio svoj privilegovani status najboljeg tenisera na svetu da bih na silu ušao u njihovu zemlju.

Pitanje je bilo i da li bi osvojio turnir da je mogao da učestvuje.

– Ništa u životu nije garantovano, s obzirom na istoriju rezultata u prošlosti u Melburnu, sviđale su mi se moje šanse. Svaki put kada zakoračim na taj teren osećam se kao da sam u svom dvorištu, svojoj kući. Što više pobeđujete na nekom terenu uvećava vam se nivo samopouzdanja. Iz poštovanja prema Nadalu i svim ostalim teniserima ne bih mogao da kažđem da bih osvojio, ali da sam imao dobre šanse, sigurno da jesam.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet