ATPTenis

Đoković ne može da zaboravi Australiju!

Nakon duže pauze, danas se Novak Đoković vraća na teren, gde ga očekuje duel u Monte Karlu protiv Davidovič Fokina, srpski teniser je pre početka turnira govorio o drami koju je preživeo u Australiji i o iskustvu koje ne može da zaboravi.

“Pa, ne može da se zaboravi. To je prosto nemoguće, ali može da se prihvati i da se nastavi dalje, da se već desilo i da je to nešto ne treba više čoveka da brine ili da ga sputava što doživljava u trenutku ili što će da se desi u budućnosti. Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak. Ove godine sam doživeo što nikada nisam doživeo u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam. To je nešto što ne mogu da predviđam i ne mogu da trošim energiju, da razmišljam o tome koliko će to da me prati”

“Sve je to i dalje sveže. Nekako sve to vidim iz dva dela, gde je tu moj posao – prvi je da se nekako oprostim sa tim, da se to dogodilo i da idemo dalje. Mada, kada sam na turniru me podsećaju na te stvari i trudim se da ne razmišljam o tome. S druge strane, taj drugi deo posla je onaj koji se tiče profesionalnih turnira kada krenu ti zvanični mečevi. Tu je taj momenat kada izlaze te neke stvari na površinu. Trudiću se da to koristim kao gorivo, neku konstruktivnu igru, da igram svoj najbolji tenis, motivacije uvek ima. Ipak, treba biti realan, iako od sebe imam očekivanja uvek, s druge strane se trudim da nemam prevelika očekivanja za ovu nedelju, jer fali mi mečeva. Nisam igrao mečeva. Šljaka je specifična podloga, nadam se da mi neće biti puno vreme da uđem u ritam”, izjavio je Đoković.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet