ATPTenis

Đoković: Odigrao sam možda i najbolji meč ove godine

Dobra partija srpskog tenisera i pobeda nad Gaelom Monfisom na startu takmičenja u Madridu.

– Odigrao sam možda i najbolji meč ove godine, tako mi se čini. Osećao sam se veoma dobro na terenu. Onaj prekid je možda malo više pomogao meni nego njemu. Uslovi u kojima smo trenirali prethodnih dana bili su drugačiji nego večeras, bilo je sporije zbog kiše i težeg terena. Igrao sam protiv jednog od najvećih atleta i jednog od najbržih igrača na turu. Poznajem njegovu igru veoma dobro i znam da uvek moram da budem spreman da će loptica uvek da se vrati sa njegove strane terena i da sve vreme moram da igram kontrolisano agresivno, da tako kažem, kako bih kontrolisao poen.

Čini se da Đokovićeva forma ide uzlaznom putanjom.

– Uspeo sam da spasem neke brejk lopte, a kada sam napravio brejk osetio sam olakšanje i podigao sam nivo igre generalno. Mislim da sam se dobro kretao, da sam diktirao igru sa forhend strane i da sam uspeo njega da šaljem sa jedne na drugu stranu terena. Služio me i servis, a u poslednjih nekoliko gemova i ritern. Generalno gledano, veoma dobar meč. Zadovoljan sa jer do danas nisam igrao svoj najbolji tenis na prethodnih nekoliko turnira na kojima sam učestvovao ove godine i još uvek tražim ritam.

Protivnik u narednoj rundi biće Endi Marej.

– Odgledao sam nekoliko Endijevih mečeva ove godine, gledao sam i sinoć deo meča sa Dominikom. Kreće se odlično i igra sve bolje i zaista je sjajno videti ga jer je on veoma važan za naš sport. Ispisao je svoje ime u istoriji tenisa osvajanjem nekoliko slemova i zlatnih medalja i prvim mestom na svetu. Sjajno je što se i dalje takmiči, a impresivno je što to radi na visokom nivou posebno nakon operacija i svega. Njegova borbenost i duh zaista inspirušu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet