ATPTenis

Đoković: Portale i vesti ne čitam, volim instagram

Srpski teniser je jedan od najomiljenijih, ako ne i najomiljeniji sagovornik inostranih novinara na Rolan Garosu, tako je pred meč sa Švarcmanom odgovarao na zanimljiva pitanja, jedno se odnosilo na aktivnost na internetu.

– Portale i vesti ne čitam više, ima pet godina. Čitao jesam dosta u prošlosti, ali sam u jednom trenutku zatvorio i izbrisao sve, tako da nemam nikakve portale. Volim instagram, volim život kroz slike, to me privlači. Ne znam koliko tačno vremena provedem – nekad više, nekad manje… Lično uglavnom postavljam sadržaj na instagramu – ponekad moj tim, ali uglavnom ja kačim čestitke ostalim sportistima, naše praznike itd.

Govorio je Đoković i o svom načinu pripreme i tehnikama koje koristi.

– Što se tiče moje pripreme, ona je vrlo slična onome što sam radio prošlih godina, s tim što uvek ima prilagođavanja – zavisi od toga kako se osećam toga dana. Možda koristim određene tehnike disanja, vizuelizacije, koncentracije – korisitim neke više, a neke manje. Ipak, određene rutine moram da obavim. Prosto ih se pridržavam. Ne ono što svi mogu da vide, nego neke svoje stvari. Tako da, uvek svoje vreme imam, to mi je jako bitno, taj deo pripreme i domaćeg zadatka, analize sebe i protivnika. Verujem zaista u tu moć zamišljanja, sanjarenja i ostvarivanja svog sna kroz projekciju u budućnost. To mi se mnogo puta ostvarilo, imam puno razloga da verujem u to. Postavio sam neki svoj san i videćemo da li će se on i ostvariti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet