ATPTenis

Đoković: Sve što se desilo je bio veliki mentalni izazov za mene

Posle nove pauze, ovaj put kraće, srpski teniser se vraća turnirima, na redu je masters u Parizu koji je u prethodnim godinama osvajao šest puta.

– Osećam se sjajno, imao sam mnogo uspeha na ovom turniru, a to uvek pomaže da se dođe sa mnogo samopouzdanja, pozitivnim emocijama i uspomenama na terenu. Poslednja dva puta kada sam igrao sam osvojio titulu – 2019. i 2021. godine – nadam se da ću nastaviti niz. Dopadaju mi se uslovi, mada posle nekoliko treninga moram da kažem da su drugačiji – razgovarao sam sa direktorom, rekao mi je da je brži teren, biće potrebno malo vremena da se naviknem na to. Osećam se drugačije na terenu u drugom delu sezone, na pozitivan način. Sve što se desilo je bio veliki mentalni izazov za mene, uticalo je i na igru. Bilo je potrebno vreme da pronađem igru, krajem sezone na šljaci sam to uspeo, a Vimbldon nekako uvek dođe u pravo vreme, kada mi treba samopouzdanje i velika titula. To je bila značajna titula. Igrao sam izvrsno u Tel Avivu i Astani, imam generalno dobre rezultate u dvorani, probaću da nastavim. Trenirao sam prethodnih dana.

Upitan je Đoković kako je provodio vreme kada nije igrao.

– Bilo je to potpuno novo iskustvo – ne baš dobro iskustva, ali životno iskustvo na osnovu kojeg sam postao jači. Znao sam da taj osećaj loš koji sam imao neće trajati večno, da je samo pitanje vremena kada ću pronaći balans.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet