ATPTenis

Đoković: Voleo bih da me pamte po posvećenosti

Pre početka turnira u Dubaiju najbolji srpski teniser dao je intervju u kome je dobio pitanje o ishodu trke oko broja grend slemova i kako bi reagovao na ovu ili onu situaciju.

– Bio bih zadovoljan kad bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj grend slem titula. Voleo bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kad se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovde, a Nadal osvoji još deset slemova, moram da budem generalno zadovoljan. Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vreme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obe vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vreme.

Još jednom je Đoković upitan o tome ko je bio njegov najveći rival u karijeri.

– Kad bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu grend slema. Voleo bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom sveta.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet