ATPTenis

Đoković: Zanimljivo mi je da čujem Stefanove utiske posle mojih nastupa

Nastup Rafaela Nadala u Parizu nakon što je postao otac, te nešto ranije u istoj situaciji Danila Medvedeva, pokrenulo je temu u kojoj je i za srpskog tenisera bilo pitanje koliko mu je roditeljstvo uticale na karijeru.

– U profesionalnom smislu se nisam promenio – nastavivši da radim na svojoj karijeri – zahvaljujući pre svega svojoj supruzi koja se posvetila našoj deci i time mi omogućila da se i dalje bavim tenisom na ovom nivou. Toliko je važno imati partnera koji će vas podržati u tome, i ona je mnogo žrtvovala kako bih mogao da nastavim da se takmičim. Zapravo – imao sam jednu od svojih najboljih sezona kad sam postao otac – 2014, 2015; osetio sam veliki nalet energije, motivaciju. Ipak, situacija se menja, i više niste vi najvažniji – i iako je sjajno pobeđivati i osvajati turnire, raditi sa svojim timom  – kod kuće su prioriteti potpuno drugačiji, deca i majka su najbitniji. Mislim da ipak svako te stvari doživljava na svoj, različit način – ali za mene je ovo najveći blagoslov u životu, i zajedno sa svojom decom prolazite kroz potpuno nova iskustva.

Potvrđuje Novak da njegov sin Stefan prati njegove mečeve.

– Naravno, govorio sam o tome kako me nadahnjuje to kada prati moje mečeve, boravi na mojim turnirima, kako delimo emocije tokom i posle mečeva. Zanimljivo mi je da čujem njegove utiske posle mojih nastupa, i to sve ostavlja jedan poseban utisak na mene. Ipak, ono što je za mene najvažnije je da on uživa u sportu kao igri, da je to deo njegovog odrastanja i fizičkog i mentalnog razvoja – i da od svega toga nemam nikakva očekivanja, a kamoli da na njega stavljam bilo kakav pritisak. Apsolutno je prerano i izlišno pričati o bilo čemu poput njegove buduće karijere i sličnim temama.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet