Košarka

,,Dončić želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala“

U najavi Svetskog prvenstva koje sledi, selektor Slovenije, Aleksandar Sekulić osvrnuo se na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo.

– Za nas je tada najveći izazov bio taj što su nas svi videli kao prvake Evrope pre prvenstva. Poštujem ostale timove takođe, ali teško je biti šampion. To je bio prvi put za nas da smo u toj situaciji. Nismo ostvarili uspeh koji smo želeli. Ako možemo trenutni tim da učinimo kompaktnim, koristeći kvalitete jedni drugih i sakrivajući naše slabosti, bićemo dobri.

Slovenački selektor je u razgovoru za BasketNews rekao da je zadovoljan onim što vidi u ranoj fazi pripema.

– Idemo ka tome što želimo, korak po korak. Na okupu smo tek sedam dana. Fizički smo napredniji nego što smo očekivali. Igrači su došli veoma spremni na okupljanje. Već su bili u dobrom fizičkom stanju i to je olakšalo posao našim kondicionim trenerima.

Dotakao se i prve zvezde svoje selekcije, novog kapitena. Luka Dončić je pored košarkaških kvaliteta postao poznat i zbog privrženosti reprezentaciji.

– Ne radimo ništa da ga ubedimo ili da ga prisilimo da dođe. Uglavnom je sve na njemu. Veoma smo srećni što imamo takvog igrača, ne samo zato što ima neverovatan kvalitet već i zbog toga kakav je na mentalnom planu. On je uvek spreman da pomogne svojoj zemlji i nacionalnom timu. Želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala. Igra za ponos i iz zadovoljstva.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet