MuškiRukomet

Đorđić: Jedva sam čekao da se završi sezona

Pripremni meč mediteranske i juniorske selekcije Srbije posmatrao je i levi bek Benfike koji trenutno odmara od izuzetno uspešne ali i naporne sezone.

– Iskreno, jedva sam čekao da se završi ova sezona. Bila je duga i svašta se izdešavalo – i sa koronom i sa reprezentacijom, bilo je dosta teških utakmica u Ligi Evrope, sa nacionalnim timom. Na kraju krajeva zahvalan sam što se sve završilo kako treba, osim tog Evropskog prvenstva za čim još uvek žalim. Sezona je na kraju ipak stvarno bila uspešna, na klupskom ali i na reprezentativnom nivou. Savladali smo Sloveniju, koja je zaista kvalitetna reprezentacija i plasirali se na Svetsko prvenstvo, a o klupskom nivou da ne govorim. Iako smo igrali kod kuće, to je bilo potpuno neočekivano. Uspeli smo da trijumfujemo i osvojimo Ligu Evrope. To je još jednom pokazalo šta je sport, šta je sve moguće uz veru, rad i disciplinu i drago mi je da se sve tako završilo.

Đorđić je osvojio sa klubom domaće prvenstvo i Ligu Evrope, do trofeja je predvodio ekipu kao najbolji strelac.

– Svaki sportista uvek teži da bude što bolji. Lagao bih kada bih rekao da mi nije drago zbog toga i da mi nije značilo, ali uoči finalnog turnira uopšte nisam razmišljao o tome. Bilo mi je bitno to što igramo kod kuće, u Lisabonu gde je moja familija i bilo je bitno da završni turnir odigramo kako treba. Na ovakvim turnirima je najvažniji timski duh. Svi su dobro igrali i polufinale i finale, svi su dali svoj doprinos i na kraju krajeva smo trofej zbog toga i osvojili.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet