ABAKošarka

Draganu Bajiću zabranjen ulazak na teritoriju Kosova

Srpskom treneru Draganu Bajiću, koji sa klupe predvodi Igokeu, zabranjen je ulaz na teritoriju takozvanog Kosova odakle je, kao selektor Severne Makedonije, trebalo da poleti za Istanbul na utakmicu kvalifikacija za Mundobasket.

Bajić nije dobio vizu kosovske Vlade za ulazak na teritoriju južne srpske pokrajine, odnosno za odlazeći let iz Prištine.

„Jednostavno sam šokiran kad sam dobio informaciju da mi nije odobren ulazak na teritoriju tzv. Kosova. Ja nemam obrazloženje zašto se to desilo. Stvoren je veliki problem makedonskoj federaciji jer jednostavno su prinuđeni da traže alternativna rešenja kako da ja dođem do Istanbula da bih se satao sa ostatkom reprezentacije. Rešenje je nađeno uz probleme što neću moći odraditi trening sa timom jer ću morati ranije da krenem za Istanbul“, rekao je Bajić.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da od kompletne ekspedicije makedonske reprezentacije jedino Bajiću nije odobrena viza iako su u stručnom štabu još dva člana iz BiH. Prinuđen je da do Istanbula ode drugim letom, ali 12 sati kasnije iz Skoplja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet