Košarka

Dragić: Ubedili su me da se vratim

Favorit za zlato na predstojećem Evropskom prvenstvu biće jači za Gorana Dragića, koji je nedavno saopštio da će igrati za svoju zemlju.

„Bilo je lepo igrati u Ljubljani i u Stokholmu, posle toga sam razgovarao sa momcima koji su imali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako napali iz zasede jer me je čekao medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zbog toga sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubedilo da se vratim, Rašo Nesterović, Edo Murić… Ipak, najuticajniji je bio moj brat Zoran. Svakog dana me je ubeđivao“ rekao je Goran.

Slovenija će u grupi B igrati zajedno sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Nemačkom i Mađarskom.

„Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gde treba da budemo. Budimo realni, nisam došao da igram za peto mesto, hoću medalju“, zaključio je Dragić.

Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet