FudbalSrbijaVESTI DANA

Dubočica se oglasila povodom nameštanja utakmica: Suočavamo se sa velikim kadrovskim problemima

Fudbalski savez Srbije (FSS) pokrenuo je hitan postupak protiv FK Dubočica iz Leskovca nakon dojave UEFA o sumnjama u regularnost susreta 33. kola Prve lige Srbije između Dubočice i Mladosti GAT. Prema izveštaju UEFA, FSS-u je dostavljen detaljan materijal o svim dešavanjima pre, tokom i nakon meča, uključujući i analizu kretanja kvota na ovaj susret.

Predmet je označen kao „hitno“, što ukazuje na ozbiljnost situacije i hitnu potrebu za istragom. FK Dubočica se oglasila povodom ovih optužbi, tvrdeći da klub nije učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Gradski fudbalski klub Dubočica iz Leskovca, obaveštava sportsku javnost pogotovo ljubitelje kluba iz Leskovca da GFK Dubočica nije učestvovala ni u jednoj nečasnoj radnji po prijavi, te da za sve imamo valjane materijalne dokaze, sa kojima ćemo se braniti i čistog obraza izaći iz svega. Zahtevamo od eksperata iz Fudbalskog saveza Srbije, da detaljno pregledaju utakmicu iz prijave, takođe i sve prethodne i buduće utakmice našeg tima na osnovu čega će ustanoviti da nije bilo nikakvih nečasnih radnji.

– GFK Dubočica se od početka drugog dela prvenstva suočava sa velikim kadrovskim problemima (dokumentovane povrede 7 standardnih igrača), kad na to dodadamo parne kartone deševalo se da na utakmici izađemo bez 8 ili 9 standardnih igrača (dokaz protokoli sa utakmica), što je rezultovalo i pad sa drugog mesta u plejaut zonu i gole borbe za opstanak. Kada smo gubili i imali dokumentovane sporne situacije na štetu našeg kluba, nikada se nismo oglašavali već časno i stojički podnosili sve. Sigurni smo da ćemo iz ove prljave igre izaći čistog obraza, bez obzira iz čijih kuhinja se servira negativna kampanja i blaćenje našeg kluba – navodi se u saopštenju leskovačkog kluba.

https://www.instagram.com/p/C69gAAnMkvk/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ad9ec8db-ccc8-471e-8318-eec8d9ae22ed

Ovakve situacije su ozbiljne jer uključuju sumnje u regularnost fudbalskih utakmica, što može imati dalekosežne posledice ne samo za klubove, već i za integritet takmičenja i samog sporta. Nakon sprovedene istrage, FSS će doneti odluku o eventualnim disciplinskim merama ukoliko se utvrde nepravilnosti ili neetično ponašanje tokom navedenog meča.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet