MuškiRukometVESTI DANA

Dupla pobeda, rukometaši idu na Svetsko prvenstvo!

Uz mnogo borbe Srbija po drugi put savladala Sloveniju – 23:20 (10:18).

Sam start je pokazao ono na šta su svi upozoravali, naši nisu uspeli da pronađu put do gola u prvih pet minuta, za to vreme Janc i Bombač donose Sloveniji dva gola prednosti. Srećom, posle sporog početka Đeronini izabranici su se trgli, načeli mrežu rivala, počeli da kontrolišu igru, videli smo i dva naleta, serije od po tri gola, do kraja poluvremena momentum je prešao na stranu Orlova – 10:8.

Loše je krenulo u nastavku, Vanja Ilić je realizovao sedmerac na otvaranju na šta Slovenci odgovaraju sa četiri gola kažnjavajući prazan hod naših, Nikolić je izjednačio, Vanja Ilić vratio prednost pa neko vreme gledmo izjednačenu igru, gol za gol sve dok Slovenija nije povela u 54. minutu sa 17:18. Orlovi drže korak, u egalu se ulazi u sam finiš u kome naša ekipa deluje fantastično, napadački razgoropađeno, kanonada Srbiije koja vezuje pet pogodaka u pravom trenutku, zatvara prilaze svom golu i u velikom stilu overava plasman na Svetsko prvenstvo!

Lepo raspoređeni golovi u našoj ekipi, Radivojević ih je postigao najviše, četiri, po tri puta strelci su bili Nikolić, Đorđić i Nemanja Ilić. Sa šest golova najbolji strelac susreta i naravno svog tima bio je Bombač.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet