FudbalSrbijaVESTI DANA

Džajić: Rekao sam Piksiju, greška iz Katara ne sme da se ponovi

Evropsko prvenstvo je iza ćoška, utisci sa Svetskog i dalje provejavaju. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije je gostujući u podkastu Wish&Goal naglasio da se greške iz Katara ne smeju ponoviti u Nemačkog ovog leta.

– Postoji već dogovor oko odlaska na Evropsko prvenstvo, smeštaja ekipe, ostalih članova ekspedicije. Složili smo se sa stručnim štabom da u jednom hotelu borave isključivo reprezentativci. Ostali, članovi Izvršnog odbora i gosti Fudbalskog saveza Srbije biće smešteni u drugom hotelu. Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli. Rekao sam i u razgovoru sa Piksijem – greška ne sme da se ponovi. Ostavljen je prostor medijima da pišu što jeste i nije. Verovatno da ima i preterivanja, ali najbitnije je da se ekipi obezbedi mir, u hotelu svako hoće, na primer članovi izvršnog odbora, nešto da kaže. Pustite trenere i reprezentativce da se bave svojim poslom, svi navijajte, nije to uvredljivo. Zato je najbolje da se presele u drugi hotel, naravno, o trošku Saveza.

Ovoga puta nema velikih najava, sa skromnijim stavom se ide na kontinentalnu smotru. Dragan Džajić je oduševljen homogenošću ove grupe reprezentativaca, vidi u njima istinski patriotizam, nada se da će se to pretočiti i na teren.

– Verujem da se i naši momci ježe na „Bože pravde“. Sviđa mi se grupa reprezentativaca, koliko sam ih upoznao, nema destruktivnih, niti remetilački raspoloženih. Razgovarao sam i sa selektrom, dobio uveravanja da nema ni ljutih! Ne sumnjam – sve su to dobri momci! Uz njih sam uvek i ništa negativno nisam primetio. Svako oseća, kad svira himna, „hoću da pobedim za moju zemlju“… Moraju da naviknu i na kritike, lakše je momcima angažovanim preko granice, ne moraju da pročitaju, ili čuju svaku reč o sebi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet