FudbalSrbija

Džajić: Srbija može i mora da bude stalni učesnik velikih takmičenja

Pred kraj kalendarske godine Fudbalski savez Srbije je organizovao je dodelu priznanja najboljima što je bila prilika da predsednik sumira godinu za nama.

– Drago mi je da u ovom divnom ambijentu mogu sve da vas pozdravim i poželim srećne praznike. Za nama je godina na koju smo čekali više od dve decenije, ostvareno je ono što je označeno kao prioritet. Srbija se vraća na mapu najboljih selekcija Evrope. Hvala igračima, selektoru Stojkoviću i stručnom štabu kojima želim mnogo uspeha na završnom turniru Evropskog prvenstva iduće godine u Nemačkoj. Naravno, uz apsolutni respekt rivalima u grupi, jasno je da samo maksimalnim pristupom možemo do željenog cilja. Nije tajna da su uspeh i rezultati A tima od krucijalnog značaja za razvoj fudbala. Posle dve decenije smo vezali dva najveća takmičenja i ostvarili plasman u A diviziju. To sve mora da bude poziv na veću mobilizaciju. Srbija može i mora da bude stalni učesnik velikih takmičenja. Ne smemo stati i sebi reći da smo zadovoljni. U fudbalu ne postoji juče, samo danas i sutra. Pred nama je mnogo izazova na koje moramo da odgovorimo na pravi način.

Pored rezultata, Dragan Džajić je akcenat stavio na infrastrukturu, podsetio na završene projekte i najavio nove.

– Kao fudbalska vlada Srbije postavili smo visoke ciljeve. Jedan je infrastruktura. Sa ovog mesta moram da izrazim zadovoljstvo, jer su izgrađena tri nova velelepna stradiona. Hvala državi na pomoći i razumevanju, posebno jer je ovo početak infrastrukturne revolucije koja će da obuhvati mnoge gradove. Posle Leskovca, Loznice i Zaječara, dolaze Niš, Beograd, sa nacionalnim stadionima. Rekao sam da jedan problem zahteva hitnu reakciju, problem koji je dugo prisutan – reforma i održavanje terena moraju da budu po uzoru na najbolje lige. U saradnji sa UEFA sa kojom imamo izvanredne odnose možemo mnogo da učinimo. Osim ostalih strateških ciljeva, posebna pažnja će se obratiti na pojačanom radu sa mlađim kategorijama, od čega zavisi budućnost srpskog reprezentativnog fudbala.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet