EngleskaFudbal

Džerard: Žalim što nisam igrao za Murinja

Legendarni kapiten Liverpula se u podkastu kod Rija Ferdinanda vrati na period kada je mogao da pređe kod Žozea Murinja u Čelsi.

– Volim ga kao menadžera i kao čoveka. Imali smo ‘vezu na daljinu’ godinama. Ali, žalim što nisam igrao za njega. I kao čoveka i kao trenera. Mislim da bi me učinio boljim igračem. I znam da bi na moj ‘konto’ dodao nekoliko trofeja. Ali, gledajući unazad iz ove perspektive, ne žalim što nisam potpisao za Čelsi, ne žalim zbog toga uopšte. Zadovoljan sam odlukama koje sam doneo.

U crvenom dresu je Stiven Džerard proveo 17 godina, osvojio devet trofeja, verovatno bi ih imao više da se preselio u London, ne i status koji ima danas.

– Moja veza sa Liverpulom, sa klubom iz mog grada, možda nije donela toliko uspeha tokom godina. Važno mi je bilo osvajanje trofeja, ali su mu važne i uspomene i ono što mi one znače. To što sam sa Liverpulom osvojio četiri ili pet trofeja znači mi više nego da sam sa Čelsijem osvojio deset ili 11. Ono što me je zadržalo u Liverpulu, kada sam bio u situaciji da odlučujem da li da odem ili da ostanem je činjenica da kada sam pobeđivao za Liverpul mogao sam to da podelim sa ljudima koji su mi bliski. Znam da nema mnogo ljudi koji će to razumeti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet