ABAKošarka

Džikić: Idemo kući, da probamo da budemo bolji

Nije Budućnost bila na svom nivou večeras, loš šut za tri i nedostatak odgovora na agresivnu odbranu Partizana koštali su poraza u Pioniru.

Ima tu stvari na kojima mi treba da povedemo računa, ima stvari koje su usko povezane sa nekom čvrstinom, što je važno protiv njih. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, prvi put u sezoni smo imali više šuteva za tri, nego za dva poena. Idemo kući, da probamo da budemo bolji. Mislim da možemo da igramo bolje i pametnije.

Džikić je svestan gde njegova ekipa mora i može bolje ali ne deli mišljenje da je bila prisuta nezainteresovanost.

Nemam taj utisak. Ne mogu da tvrdim i da je to neosnovano. Možemo bolje da targetiramo u napadu, da sprovodimo u delo ono što hoćemo. Da napadamo tamo gde mislimo da možemo da napravimo najveću štetu. Možemo bolje i čvršće u samom reketu.

U finišu sezone Plavi su lišeni pomoći jednog od svojih najboljih košarkaša, Vilija Rida.

Najbolje znamo šta je Rid bio za nas i trudimo se da ne idemo toliko unazad. Šta bi bilo kad bi bilo, od toga nemamo ništa. To nam je što nam je, sa ovim igračima moramo da probamo da budemo bolji. Ovo je prva utakmice Paritzana posle jednog neprijatnog rezultata. Mislim da su igrali dobro, mi smo mogli bolje.

Ponovio je Džikić da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

Kada završiš ovoliko puta na parketu, bacali se za loptu, uzeli neke ukradene lopte, moramo da budem zadovoljan. Pravili smo otvorene šuteve, bitno je što smo ih pravili.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet