KošarkaOstale lige

Džikić: Srećan sam što ću raditi sa motivisanim ljudima, to mi je vrlo važno

Impresivno je kako su u Jerusalimu dočekali srpskog trenera, mnogo euforije i lepih reči, a ni novi trener Hapoela nije ostao dužan.

Veoma sam uzbuđen što sam u klubu tako važnom za istoriju izraelske i evropske košarke. Srećan sam što ću raditi sa motivisanim ljudima, to mi je vrlo važno. Čuo sam puno o navijačima u Jerusalimu, imao sreće da budem u dvorani. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi dobrim putem. Želimo da napornim radom postignemo nešto što se zove odgovornost prema košarci. Prolazimo kroz proces, pravimo tim. Zato mi je teško da detaljnije govorim šta i kako. Želimo da izgradimo karakter i identitet.

Džikić dobro poznaje stanje u izraelskoj košarci.

Ne biram igrače prema nacionalnosti. Cilj nam je da izgradimo tim sa dobrim karakterom i igračima spremnim da naporno rade ka zajedničkom cilju. U Izraelu postoji određen broj domaćih igrača i to je izazov. Trenutno gledamo koji domaći igrači mogu da igraju sa nama po pitanu budžeta. Počećemo od plejmejkera i onda nastaviti da slažemo slagalicu. Trenutno su nam u fokusu izraelski igrači, a posle toga ćemo gledati dalje. Neke igrače jednostavno ne možete da nađete ovde.

O rečenom sa početka teksta valjda dovoljno govore reči prvog čoveka kluba, Ejala Čomskog.

Dugo smo sanjali da će biti naš trener. Ovo je ostvarenje sna. Ne samo da će nas košarkaški unaprediti, već će napraviti i sistem. Ima iskustvo na najvišem nivou. Veoma sam srećan što je sa nama, već prvih dana smo napravili sjajnu hemiju. Obožavam što će u klubu biti neko luđi od mene. Osećam da je njegov dolazak nešto što je potrebno DNK Hapoela. Mi smo grupa sa srcem i dušom, a kada ubacite um i iskustvo imate dobitnu kombinaciju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet