ABAKošarka

Džikić: Treba da pokažemo od kakvog smo materijala satkani

Startuje plej-of ABA lige, Budućnost večeras od 21 čas dočekuje FMP.

– FMP je maksimalno iskoristio to što je imao jedan meč sedmično, ali to ne menja činjenicu da je reč o timu koji je vrlo radan, agresivan, aktivan i podvlačim, vrlo ambiciozan. Naš rival će prihvatiti ulogu autsajdera veoma rado. Radi se o timu koji je se ne predaje, nema respekta, ako izađeš na parket, kako se to popularno kaže, drugačije glave, osim da igraš protiv ekipe koja hoće da se takmiči samo možeš da kreiraš probleme. Moramo da odigramo na izuzetno visokom nivou, maksimalno ozbiljno i agresivno, ako želimo, a želimo pobedu. Na energiju i agresivnost, moramo da odgovorimo istom merom. Sve je bitno u duelu koji nas očekuje. Trčanje, skok, zagrađivanje, odbrana, disciplina i pametna igra u napadu.

Džikić smatra da je ovaj meč kao i uostalom cela serija test za njegovu ekipu, ne zavarava ga to što je večerašnjeg rivala savladala dva puta u regularnom delu sezone.

– Nikada nije lako pobediti isti tim više puta u toku jedne sezone. Sada ćemo da vidimo koliko smo ozbiljni, jer će protivnik da nas natera na to. FMP je respektabilan tim, zaboravilo se da je dugo bio u samom vrhu. Imali smo pehova, pričali smo o njima, pa su ljudi komentarisali da stalno kukamo. Prestali smo da pričamo, samo iznosimo činjenice. Ni sada svi igrači nisu maksimalni spremni, ali od svih momaka u timu, očekujem da daju sve od sebe da pomognu timu da pobedi. Nekada moraš da radiš ono što je dobro za tim, a ne za tebe. Nadam se da će svi tako razmišljati u periodu koji sledi i koji je period u kojem treba da pokažemo od kakvog smo materijala satkani.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet