Košarka

Egzum: Evropa mi je baš otvorila oči

Dolazak u Evropu i posebno sezona u Partizanu otvorili su australijskom plejmejkeru vrata NBA lige još jednom. Letos je potpisao za Dalas Maverikse, kaže da je boravak na Starom kontinentu bio krucijalan da se ponovo nađe na košarkaškoj mapi.

Povrede su najviše bolele. Ali, ostao sam jak uprkos svemu i pozitivnog stava. Odlazak u Evropu mi je mnogo pomogao u tome. Osećao sam se mnogo komotnije i ostao sam zdrav. Kada sam se vratio u NBA, otvorile su mi se oči, shvatio sam koliko sam sazreo i koliko sam zreliji, što mi je olakašalo da se uklopim u ovaj tim.

Razlika između američke i evropske košarke, i ono što je Dante Egzum naučio igrajući u crno-belom dresu unapredili su ga kao igrača, rekao je u intervjuu za portal Sportskeeda.

Evropa mi je baš otvorila oči ka svetu košarke svojim fizičkim pristupom igri i koliko je važan svaki posed. Više nego u NBA ligi, poslednjih pet minuta utakmice su jako važni. Sa ulogom plejmejkera, razumeo sam više kako da kontrolišem igru i kako da zovem akcije, u kojoj situaciji. Bio sam nešto poput kvoterbeka u NFL.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet