KK PartizanKošarkaNBA

Egzum: Nema boljeg od Željka Obradovića

Povratnik u NBA ligu je morao da napravi krug od nekoga ko je bio peti pik na draftu do odluke da u Evropi da novi zamah svojoj karijeru.

Hteo sam da igram košarku koja nešto znači, hteo sam da se takmičim. Otišao sam u Barselonu, igrao sam Evroligu i bilo je sjajno. Svi žele da pobede, žele da se nadmeću. To mi je bilo najbitnije, ne kažem da u NBA ligi ne želi da se pobeđuje, ali imam osećaj da se lako prelazi preko poraza.

Prvih nekoliko meseci proveo je u Barseloni, priznaje da je u tom periodu izbacio iz svog uma neki pristup karakterističan za košarku u Americi.

Mogu da pričam priče o porazima u Evropi, pritisak je veliki kada su u pitanju pobede. Kada sam došao u Barselonu, samo sam razmišljao kako da se vratim u NBA, nebitno da li smo pobedili ili izgubili, samo sam hteo da imam dobru partiju, to je bio taj mentalitet iz koga sam veoma brzo izašao.

Najveći trag Dante Egzum je ostavio u Partizanu, nikad neće zaboraviti kakav je uticaj na njegovu karijeru imao Željko Obradović.

Posle Barselone sam odlučio da u neku ruku rizikujem. Odlučio sam da odem u Srbiju, Partizan. Tamo me je dočekao trener koji je neverovatan. Nema boljeg od njega. Obožavao sam taj deo moje karijere. Toliko je poznat, ljudi žele da se slikaju sa njim, neverovatno iskustvo sa navijačima koji su nas terali da dajemo sve od sebe. Ako damo sve od sebe za dres, to je za njih najbitnije. Veoma važno je što sam igrao na poziciji plejmejkera. Mnogo se više razmišljalo u Evropi, trener u Partizanu je imao neverovatne napadačke akcije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet