EngleskaFudbal

,,Engleskom fudbalu je potrebno da Arsenal bude šampion“

Svima nama je falila trka za naslov engleskog šampiona sa više od tri kluba. U poslednja tri meseca ulazimo sa situacijom u kojoj su Liverpul, Mančester Siti i Arsenal legitimni kandidati, a jedan od najpoštovanijih engleskih novinara, Luk Edvards sa Telegrafa priznaje da je pogrešio u proceni mogućnosti sastava pod vođstvom Mikela Artete, štaviše, veruje da su kadri da osvoje titulu.

– Tek smo samo u februaru, kandidati u trci za titulu tek treba da uđu u najbitniji period. Ali Arsenal je tu i dovoljno je jak da prestigne Liverpul i Mančester Siti.

Pomenuti novinar nam prikazuje širu sliku onakvom kakvom je on vidi, podvlači da bi Arsenalovi uspesi mogli da budu zamajac još nekim klubovima, poput Totenhema, Njukasla i Aston Vile.

– Engleskom fudbalu je potreban jak londonski klub, potreban mu je pravi kandidat za titulu iz prestonice, potrebno mu je da Arsenal osvoji Premijer ligu.

U sklopu pomenute analize Edvards navodi da je Siti postao previše dominantan, a uz to je pod istragom, priznaje da bi bilo lepše da Liverpul osvoji u oproštajnoj sezoni Jirgena Klopa, pa ipak, najviše priželjkuje Arsenal na tronu.

– Bolje bi bilo da Liverpula osvoji pre nego da Siti trijumfuje četvrti put zaredom, ali bi Arsenalov šampionski nastup bio najbolji ishod za engleski fudbal u celini. To je inspirativnije, neočekivanije i mnogo zabavnije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet