EvroligaKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

,,Evroliga je bila dosadna bez Zvezde i Partizana“

Raduje se Ratko Varda što su Partizan i Crvena zvezda lokomotive srpske klupske košarke u ove dve sezone kao predstavnici u Evroligi, međutim, u intervjuu za Mozzart Sport je rekao i da mu je žao što se priča završava samo na ta dva kluba.

Lepo je kada gledamo sa jedne strane Crvenu zvezdu i Partizan koji imaju ogromne budžete. Ali, meni je krivo je što se to svodi samo na dva tima. Srpska košarka i srpski sport je takav da se uvek delimo na dve strane, da li smo za jedne ili druge. Kao nekom ko je bio u sportu, krivo mi je što nam liga nije kao španska, italijanska, turska ili druge, gde ima malo više klubova sa boljim uslovima. Da ne bude sve samo na Zvezdi i Partizanu, nego da i drugi igrači budu bar približno na nekom nivou profesionalizma, finansijskog i sportskog, uz sve ono što ide sa tim.

Dosta se spekuliše o budućnosti evropske košarke, namera Evrolige je da se širi, u priču ulaze Dubai, London, Pariz…

To su opet neke stvari gde ne može da bude samo lepo, nego mora da bude i korisno. Da bi se nešto držalo na visokom nivou, mora da ima finansije. Verovatno čelnici Evrolige znaju šta rade, znaju kako bi to zaokružili da takmičenje postane još veće. Imamo odavno priču o Londonu, a njih tamo teško da bilo šta interesuje osim fudbala, kriketa i ragbija. Košarka u Engleskoj nikada nije bio praćen sport, ali to je opet u globalnom interesu. Ako je to dobro za širenje košarke, što da ne. Opet, lepo je za igrače i timove da putuju u drugu državu ili grad, da ne bude sve stalno isto. Po meni je Evroliga bila jako dosadna bez Partizana i bez Zvezde. Sada se pokazalo šta znače srpski timovi, zbog navijača. Da se neko ne naljuti, ali nije isto u Beogradu kada dođe u Arenu ili recimo Monaku sa četiri-pet hiljada navijača, gde su svi kao u pozorištu. Sve je to povezano, samo treba da vidimo da li će to biti Evroliga ili će morati da drugačije da se zove.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet