EvroligaKošarkaVESTI DANA

Evroliga promenila pravilo zbog tuče u Madridu!

Evroliga je donela odluku nakon incidenta u Madridu, što je potvrdio trener Željko Obradović.

Gostujući u emisiji Sport Time, trener crno-belih dotakao se brojnih tema, a neizbežna je bila serija sa Real Madridom prethodne godine. Svi se sećaju načina kako je Partizan ostao bez plasmana u Kaunas, te da je celokupnu seriju obeležila tuča u Madridu. Obradović je otkrio da je u vezi sa tim Evroliga donela novo pravilo.

Svima nam je žao, to je bio splet okolnosti. Rekao sam igračima odmah posle toga, da to treba da im bude životno iskustvo i da nikada više ne dozvole sebi takve stvari. Međutim to je bilo iskustvo i za Evroligu. Ja sam bio na sastancima Evrolige i svi su pričali o tome i postavljali ista pitanja oko kazni koje su dobili igrači.

Nekada je pravilo bilo, kao i prošle sezone, da svi igrači koji uđu sa klupe automatski budu isključeni, već od ove godine neće biti tako. U slučaju da se dogodi nešto slično, gledaće se snimak da se utvrde koji igrači ne učestvuju u sukobu i oni neće biti kažnjeni. To ima logike i mislim da će doprineti smirivanju situacije, ako ne daj bože ponovo dođe do takvih tenzija.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet