EvroligaKošarkaVESTI DANA

Evroliga u ozbiljnim problemima!

Uskoro nas očekuje završni turnir Evrolige, koji će biti održan u Beogradu, a odmah nakon toga izvesne su turbulentne nedelje.

Evroliga se nalazi u ozbiljnoj krizi. Prema saznanjima MozzartSporta, uskoro bi mogle da uslede ozbiljne promene, s obzirom na nezadovoljstvo klubova koji su vlasnici lige.

Uoči odlaska Bertomeua 30. juna, raste nervoza među klubovima koji donose odluke.

„Španski klubovi su i dalje na jednoj strani, ostali licencirani timovi na drugoj, što je signal da bi dugogodišnji predsednik i izvršni direktor lige mogao uskoro da se oprosti od saradnika. Kada se rešavao ‘ruski problem’, konačnu odluku donosilo je 11 timova sa licencom. Iako ih ima 13“, podseća „Mozzart sport“.

Bez obzira na to što imaju višegodišnju licencu, Bajern i Asvel nemaju suvlasništvo, a samo vlasnici mogu da glasaju.

„Zašto nisu vlasnici i Bajern i Asvel? Zato što im nisu preneta prava. Zašto im nisu preneta? Zato što postoje ozbiljna neslaganja šta, kako, ko i s kim ide dalje. Zanimljivo je da su i dvojica važnih ljudi iz IMG kompanije – glavnog finansijera EKA takmičenja (Evrolige i Evrokupa) – koji su učestvovali u sklapanju desetogodišnje saradnje, napustili projekat, a nisu bili ni raspoloženi da se prihvate uloge izvršnog direktora Evrolige iako im je bila ponuđena“, navodi se.

Za sada postoji velika šansa da se Evrokup prebaci pod okrilje FIBA, pa bi se vremenom verovatno i Evroliga ovakva kakvu znamo ugasila.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet