Fudbal

Fatos Bećiraj se oprostio od Crne Gore

Fatos Bećiraj je završio svoju reprezentativnu karijeru.

On je nakon 86 utakmica i 16 postignutih golova odlučio da se povuče.

Za reprezentaciju Crne Gore debitovao je još 2009. godine.

“Poštovana fudbalska javnosti, život me je naučio da svaka priča ima kraj, pa tako i one najlepše. Najlepši deo moje sportske priče je vezan za reprezentaciju Crne Gore, za vreme provedeno sa sjajnim momcima, vreme ispunjeno najlepšim emocijama. Sada već davnog 28. marta 2009. godine, na prvoj „mega“ utakmici Crne Gore, protiv tadašnjeg prvaka sveta Italije, postao sam član jata „sokola“, kojem sam dao sve i od kojeg sam dobio neverovatno mnogo. Prolazile su godine, ređale se utakmice, slavile se pobede, tugovalo se u porazima…

Menjao sam se, menjali smo se, rasli kao pojedinci a još više kao tim… Sve to vreme protkanom je ponosom što sam imao priliku da igram za Crnu Goru i u pojedinim utakmicama budem kapiten reprezentacije! Večno ću pamtiti svaki od 86 nastupa, posebno rado se sećati svih 16 pogodaka postignutih u dresu „hrabrih sokola“, a neizmerno ponosan biti na reprezentativnu karijeru koja je izjedrila ogroman broj istinskih prijateljstava. Zahvalio bih se svim selektorima – Filipoviću, Kranjčaru, Brnoviću, Tumbakoviću, Hadžibegiću i Raduloviću – koji su zaslužni za moje 13 godina dugo trajanje u reprezentaciji Crne Gore. Hvala i članovima stručnog štaba, pogotovo medicinskom osoblju koje je sa mnom od prvog dana, na posvećnosti u radu i podršci u momentima kada mi je bila najpotrebnija. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i predsedniku FSCG Dejanu Savićeviću koji je uradio sve što je bilo neophodno da postanem reprezentativac Crne Gore.

Ogromno hvala svim saigračima, a bilo ih je mnogo, na izuzetnoj saradnji i odnosu koji smo imali od mog prvog okupljanja sa nacionalnim timom. Čast mi je što sam imao priliku da delim svlačionicu sa vama, da se zajedno borimo za ostvarenje velikih snova svih ljubitelja fudbala. Sećanje na momente provedene sa vama uvek će biti razlog za osmeh na mom licu. Posebno hvala navijačima koji su me od prvog sekunda prihvatili kao „svog“, bili mi vetar u leđa tokom svakog nastupa. Hvala im na svakom aplauzu, na svakom skandiranju mog imena i to će mi mnogo nedostajati”, poručio je Fatos Bećiraj.

Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet