ATPTenis

Federer se oglasio: Čast je deliti teren sa Rafom, Novakom…

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rodžer Federer se u intervjuu u okviru promotivne kampanje jednog od partnera dotakao raznih teniskih aktuelnosti, između ostalog i o rivalstvu sa Nadalom i Đokovićem.

„Rafa, Novak, Sampras… Neverovatno je deliti teren sa njima toliko dugo. To je čast, neverovatno, ne mogu biti srećniji. Gledao sam finale AO na kraju, trajao je predugo meč, imam previše dece i nisam mogao da gledam svaki poen, ali bilo je lepo videti emocije i tako neverovatnu srčanu pobedu. Rekao mi je Rafa pre nekoliko meseci da se ne oseća dobro sa svojim telom. A sada drži trofej Australijan opena, san je postao java, on je uzor i mislim da je tenis ispisao neverovanu priču. Mislim da su vam potrebna ovakva rivalstva. Ja sam mislio da sam najbolji, da mi ne treba niko da budem bolji, dok nisu došli Rafa, Novak, Mari, Rodik, Safin… Mislim da sam od svakog igrača naučio nešto, od Agasija i Samprasa takođe, naučio sam iz onoga što sam video od njih, pokušavao sam nove stvari u mojoj igri, u kondiciji, bile su to velike lekcije i srećan sam da su svi oni inspirisali moja dostignuća“, – rekao je Federer.

Švajcarcu su još uvek zabranjeni jači treninzi, pa radi sam u teretani.

„Mislim da će biti zanimljivi i bitni meseci koji su preda mnom, u aprilu ću znati kakvo će biti moje telo. Još ne mogu da trčim i da radim teže sa skokovima, naglim pokretima, zaustavljanjima i kretanjima. Nadam se da će u narednim nedeljama to početi i videćemo kako će telo reagovati, u aprilu ili maju ću nadam se znati tačno. Ali, motivisan sam, vratio sam se u teretanu, radim svakog dana, ide malo sporije, ali doktori i svi mi pružaju podršku“ – poručio je Federer.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet