ATPTenisVESTI DANA

Federer: Voleo bih da budem selektor

Legendarni teniser prisetio se trenutka kada su u ovom sportu počeli da se računaju grend slemovi kao bitan faktor ra rangiranje uspešnosti.

– Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 gren slem trofeja.

Trenutno Rodžer Federer boravi u Vankuveru na Lejver kupu, baš na tom turniru se prethodne godine zvanično oprostio od profesionalnog igranja tenisa.

– Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično, još je jači.

U nekoliko navrata je Švajcarac izrazio želju da se u nekom trenutku bavi trenerskim poslom, atmosfera u najavi ovog turnira podsetila ga je na tu želju.

– Voleo bih da budem selektor. Uživam u ovakvom ambijentu, za sada nemam nikakve planove, ali verujem da je to moguće u budućnosti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet