FudbalSvetsko prvenstvoVESTI DANA

FIFA je pobedila: Nema trake sa duginim bojama u Kataru

Sada je i zvanično, neće biti „OneLove“ trake sa duginim bojama u Kataru.

FIFA je, prenosi Bild, pod pritiskom domaćina zapretila reprezentacijama na Svetskom prvenstvu da će ih kažnjavati žutim kartonom pre utakmice ako budu nosili kapitenske trake u duginim bojama. Zabranjen je bilo koji vid političkih poruka, a pod tim se podrazumevaju i trake duginih boja.

Engleska se dugo kolebala, ali su na kraju popustili i zajedno sa Velsom doneli odluku da ih neće nositi na svojim utakmicama.

FIFA je bila vrlo jasna da će uvesti sankcije ako naši kapiteni nose trake na terenu za igru. Kao nacionalni savezi, ne možemo da stavimo naše igrače u poziciju da se suočavaju sa sankcijama u vidu kartona, tako da smo zamoliti naše kapitene da ne pokušavaju da nose trake na utakmicama Svetskog prvenstva„, – stoji u zajedničkom saopštenju ovih zemalja i dodaje:

Veoma smo frustrirani odlukom FIFA-e za koju verujemo da je bez presedala, pisali smo organizaciji u septembru i obavestili ih o našoj želji da nosimo traku OneLove kako bismo aktivno podržavali uključivanje u fudbal i nismo imali odgovor„.

Podsetimo, navedena traka ne spada u standardizovanu opremu koju propisuje FIFA i to se može smatrati kršenjem FIFA-inog pravila, koja će za svaki krug imati posebne trake predviđene za kapitene.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet