FudbalSrbijaVESTI DANA

Filipović: Uticaj Zvezde i Partizana je smanjen

Sada već bivši predsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije bez ogorčenja je napustio tu funkciju iznevši stav da je za vreme njegovog mandata postignuto mnogo toga pozitivnog.

– Održali smo četiri konferencije za medije sa detaljnim obrazloženjima, što se pre nas nije dešavalo. Na zimskom okupljanju i obraćanju novinara istakli smo da je uticaj Crvene zvezde i Partizana smanjen. Još uvek je veći u odnosu na željeni nivo, ali smanjen je. Od prvog seminara traženo je da svi klubovi imaju isti tretman. Nebitno je ko je domaćin, a ko gost, ili kako se ko zove. Samo je ono na terenu važno. Greške su postojale, jedno kolo je bilo ispod svakog nivoa. Dva najveća kluba su se pobunila, najpre jedan, pa potom i drugi. Za mene smena nije iznenađujuća odluka. Postojali su strateški pogledi kako bi komisija trebalo da izgleda. Tražilo se da svaki od četiri regiona ima svog člana. Hteo sam da budemo isključivo ekspertsko telo. Nisam pristalica rada u timu koji nisam lično birao.

Smatra Dejan Filipović da se od svega napravilo previše nepotrebne buke, u intervjuu Meridian sportu je rekao i da nema nikakvih problema sa odlaskom sa pomenute funkcije.

– Meni nije problem da ja ‘platim cenu’. Nadam se da će srpski fudbal naučiti nešto iz celokupne priče. Ostajem u fudbalu. Imam sreću i zadovoljstvo da radim na najboljim mečevima u Evropi. Poštujem odluku FSS-a i kao što rekoh, mirno sam je prihvatio. To je moja druga kuća. Od 1999. kada sam došao na listu sudija za drugoligaški nivo deo sam te organizacije. Iza mene nije ostala nikakva velika afera. Podigla se halabuka iz redova dva najveća kluba i to je to.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet